344312.jpg

Kuvassa isovanhempani Langinkoskella Kymissä jatkosodan aikana, kun pappa oli siellä kouluttajana ja mummo pääsi aina joskus siellä käymään.

Skannasin eilen setäni avustuksella pari mummon ja papan kirjettä, joita yritän sitten tänään saada aseteltua tekstin väliin. Skannattiin myös tämä kuva, joka minun tekisi hirmu paljon mieli myös laittaa siihen graduun. En vain tiedä, onko se kovin perusteltua, kun kyseessä on kuitenkin tutkimus, eikä satukirja tai elämäkerta. Mutta toisaalta kyseessä on melko vahvasti tarina isovanhemmistani, työstä tuli jopa narratiivisempi kuin tarkoitin.

Pidän tästä kuvasta todella paljon. Tietty, jos haluan jonkin kuvan työhöni laittaa, niin olisi varmaan fiksumpaa laittaa sellainen, jossa koko perhe on sodan aikana. Se sopisi työni otsikkoonkin paremmin. (Tutkimuksen aihe on siis perhettä koskevat diskurssit nuoren avioparin jatkosodan aikaisissa kirjeissä.) Mutta tässä on enemmän rakastuneen parin tunnelmaa, ja minä olen vähän romantikko.

Tänään aion tulostaa koko tähän astisen tekstin ulos. Teen sen yliopistolla, en ole varma riittääkö tulostuskiintiöni, mutta tulostan niin paljon kuin sitä riittää ja loput kotona. On helpompi lukea sitä läpi ja koota loppulukua, kun saa lukea paperilta. Ja samalla voin suunnitella sitten sitä kuvien asettelua tekstin väliin. Ne kirjeiden kuvat haluan sinne joka tapauksessa. Olen vain niin kovin huono tässä hommassa, pitäisi varmaan mennä kirjapainoon ja pyytää sieltä apua kuvien taittoon, mutta jospa yritän aluksi itse... Kysyn heiltä apua sitten, kun vien koko homman painettavaksi.