Aurinko paistaa vappuaamuna niin kuin ei mitään muuta olisi. Upea ilma! Se täydellistää onnellisen oloni.

Eilen olimme katsomassa Minnan lakitusta.

1514593.jpg

Ystäväpariskunta Nurmeksesta saapui juuri sopivasti skoolaamaan Minnalle ja lakeille ja... Onnen aiheille. Sen jälkeen tulimme kolmestaan minun luokseni, kuuntelimme musiikkia ja juttelimme illan. Varmasti rauhallisin vappuaattoni ainakin kahdeksaan vuoteen. Lämpimän läikähdyksen toi eilen saatu puhelu Turusta, missä olen viimeiset kuusi vappua viettänyt. Ystäväni soittivat, että hyvä vappu kyllä, mutta yksi on joukosta poissa. Herttaista! Niin kovasti kuin liitänkin vapun juuri Turkuun, en silti vaihtaisi eilistä iltaa mihinkään, niin onnelliseksi ystäväpariskuntani minut teki eilen.

Oli ihana herätä kauniiseen aamuun. Olen saanut uudet verhot ikkunaani, ja aamuaurinko paistaa kauniisti niiden läpi. Kohta alan valmistella päivän juhlia, sillä aikuisuus(ko?) on tuonut mukanaan sen, että vappujuhlintani painottuu nykyään varsinaiseen päivään, ja ruoka on tärkeämpää kuin juoma. Olen kutsunut muutamia ystäviä luokseni grillaamaan. Pöytään tulee kasvisvartaita, makkaravartaita, perunajuustonyyttejä, perunasalaattia, vihersalaattia, täytettyjä herkkusieniä, feta-pinaattipiirakkaa, grillattuja leipiä ja kuohuviiniä, kuohuviiniä, kuohuviiniä. Ja vissyä ja simaa. Ja oluttakin löytyy.

Kuuntelen Finding Neverland -elokuvan soundtrackia, joka nykyään on minulle onnellisuuden musiikkia. Yritän löytää sanoja sille tyytyväisyyden ja onnen tunteelle, joka välillä on hiljaista kehräämistä, välillä melkein saa minut itkemään oman mahdottomuutensa takia, välillä saa minut nauramaan kaikelle, ja jonka vallassa heräsin tänään. Kuvaavia sanoja on vain vaikea löytää. Tuntuu hyvältä olla onnellinen. Jos pysähdyn miettimään tekemättömiä töitä, niin alkaa ahdistaa, mutta tänään en mieti niitä.

Taidan laittaa ylleni kesähameen, sen jossa on pitsiröyhelö, se ehkä kuvaa mielialaani. Ja lakki päähän ja kukka rintaan.

Hauskaa vappupäivää muillekin!