En ole käynyt aikoihin uimassa, tämän vuoden puolella vain kerran ennen tätä aamua. Turha selitellä, on vain ollut kaikenlaista (mm. laiskuutta). Luulin, että en ole käynyt kahteen viikkoon altaassa, mutta kauhistuksekseni laskin äsken kalenterini sivuja: edellisestä uintikerrasta on tasan kolme viikkoa.

Kolme viikkoa on aika pitkä aika olla tekemättä mitään, ja sen kyllä huomaa. Tämän aamun reissu altaassa oli piinallista. Kunhan lihakset lämpenivät niin uinti alkoi kyllä sujua, mutta muuttui nopeasti raskaaksi. Oli pakko lopettaa kilometrin kohdalla, en vain jaksanut enempää. Nyt, muutama tunti allasreissun jälkeen, olo on kuin piestyllä. Selkää särkee, käsivarret ovat niin raskaat etten meinaa jaksaa nostaa niitä edes koneen näppäimille, ja uni painaa silmiä. Tee tässä sitten apurahahakemuksia. Missä on se urheilun virkistävä ja energisoiva vaikutus?

Uintiaamujen jälkeen väsyttää aina, mutta ei ihan näin paljoa. Tämä on ihan suora seuraus alkuvuoden laiskuudesta. Omapa on vikani. Täytyy mennä ajoissa nukkumaan tänään ja muistaa venytellä kunnolla ennen sitä. Ja uudelleen altaaseen parin päivän päästä.

Motivoin itseäni tammikuun alussa ostamalla uuden uimapuvun. Ilmeisen turha motivointi, kun se joutui olemaan käyttämättömänä kaksi viikkoa. Mutta nyt minulla on oikeasti uimiseen tarkoitettu uikkari, joka on myös kauniin sininen ja sattumalta (?) melkein samanvärinen kuin uimalakkini. Ehkä vähän hölmöä olla näin välineurheilija, mutta täytyy sanoa että uimiseen tarkoitettu vaate tuntuu vedessä paremmalta kuin entiseni, joka on enemmän sellainen, noh, ei ehkä kuntouintiin vaan johonkin ihme kellumiseen tarkoitettu. Urheiluvaate on kuitenkin urheiluvaate, olen iloinen uudesta uimapuvustani.