Pääsiäisloma tulee sujumaan paljolti töiden merkeissä. Isän sairaslomaa hoitamaan ei vielä toistaiseksi saatu kunnalta lomittajaa, joten minä hoidan muutaman päivän ajan sitä työtä. Olen lomittanut kotona ennenkin, joten työ on tuttua. Ennenkin olen siis herännyt kuudelta päästäkseni kykkimään lehmän kyljessä maidon toivossa. Ja jakanut rehua ja tehnyt sitä kaikkea, mitä navetassa tarvitsee tehdä. Aamulla ja illalla.

Oli siis paperit yliopistosta valmiit tai ei, niin rahan tarpeessa sitä on oltava valmis myös "oikeisiin" töihin. En minä aamuherätyksistä ja ympärilläni päivisin leijuvasta navetan hajusta erityisemmin nauti, mutta näistä päivistä saamani palkka pelastaa vappuni. Lisäksi tällä hetkellä navetassa on vain muutama lypsettävä lehmä, joten työ on nopeaa ja helppoa. Ainut ongelma on, että aikaiset aamut tekevät minut päivisin uniseksi - ja sitten pitäisi muka vielä lukea tenttikirjaa.

Mutta hyvä loma tästä vielä on tulossa. Ruoanlaittoa harrastava siskoni toimii kokkina, joten pöytä on kukkuroillaan herkkuruokia. Hän leikkaa helmikuusta asti vapaasti kasvaneet hiukseni jälleen jonkinlaiseen kuosiin. Tänään iltapäivällä teen kakun ja juomme päiväkaffet graduni kunniaksi.

Kun tänä aamuna nousin, oli maa valkoinen. Lunta oli tullut ehkä sentin tai vähemmän, mutta se peitti koskemattomana pihan ja oli keveydessään todella kaunis.