Ihmistä ei ole tarkoitettu heräämään puoli kuudelta. Ei minua ainakaan. Siihen aikaan kuitenkin herätyskello tänä aamuna soi. Lähdin äitini ja siskoni kanssa Pohjanmaalle tapaamaan sukulaisia. Äitini on saanut valmiiksi monen vuoden projektin: eräänlaisen sukukirjan, johon on tallennettu isovaari Kustin ja hänen vaimonsa Hannan elämäntarina lähinnä muistitietojen pohjalta. Kirjan julkaisemisen ja Kustin syntymän 130-vuotispäivän kunniaksi lähes 30 sukulaista kokoontui Alajärvelle. Tapausta voisi pitää ehkä jopa sukujuhlana. Harvoin meikäläisiä on noin paljon koolla ilman, että kyse on hautajaisista. Valitettavasti. Sitä enemmän tänään koetettiinkin ottaa kuvia, kun kerrankin oltiin koolla muuten kuin mustiin pukeutuneina.

Siskoni ja minä lähdimme Seinäjoelta etelään vievään junaan - hän meni Helsinkiin ja minä tulin Turkuun vapun viettoon. Olen viettänyt kaikki opiskelijavappuni Turussa, enkä voinut kuvitella olevani jossain muualla. Täällä ovat kaikki vappuperinteeni, joista kaikista en vielä halua luopua, vaikka muualla asunkin. Poliittisten boolien kierroksen aion jättää huomenna väliin ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen, mutta historioitsijoiden oma booli aamulla pitää käydä ja haluan myös aloittaa iltani skoolaamalla entisen ainejärjestöni kanssa Porthanin patsaalla. Ja  lakitus Taidemuseonmäellä, se on aina uskomattoman hieno tilaisuus. Kivaa nähdä ystäviä huomenna!

Tällä hetkellä olo on itse asiassa vähän outo - ja ehkä vähän orpokin. Tulin ystäväni kotiin, mutta hän ei itse ole täällä, vaan pääsee töistä vasta huomenillalla. Siihen asti olen täällä yksin, ja se tuntuu kummalliselta. Olen ollut tässä asunnossa yksin ennenkin, ei siinä mitään, mutta muuten vaan haikea olo. Siskosta eroaminen on aina minusta kurjaa, enkä ehkä haluaisi juuri nyt olla yksin. Onneksi tässä asunnossa on ihastuttava kirjahylly - se varmasti auttaa tämän siniharmaan hetken yli.

Huomenna siis vappuaaton juhlintaa vähän edellisvuosia rauhallisemmin. Tiistaina piknikille, vaikka sää on kai aika kylmä. Keskiviikkona palailen takaisin Jyväskylään.

Nalle Puh on joskus sanonut, että kukaan kuka omistaa ilmapallon, ei voi olla surullinen. Hauskaa vappua siis kaikille!