Tulin koirani kanssa Jyväskylään, olemme parhaillaan asunnollani odottamassa Murren lääkäriaikaa. Se on tunnin päästä. Murren silmä, josta aikaisemmin kirjoitin, ei ole vieläkään terve. Haava ja siniharmaa kerros silmässä on ehkä pienentynyt, mutta ei ehjä, ei lähellekään. En tiedä mitä on edessä.

Viime reissulla eläinlääkäri sanoi, että jos silmätipat eivät auta, on mahdollista myös operoida silmää leikkauspöydällä. Se sisältää kuulema kuitenkin aina riskin, että silmä puhkeaa. Jotenkin minulla on sellainen olo, että yritän mitä tahansa muuta silmän parantamiseksi kuin leikkaamista. Enkä usko, että menen tälle lääkärille enää tämän jälkeen. Jos hän antaa uudet lääkkeet, hoidamme sen kuurin loppuun ja jos silmä on edelleen rikki, menemme toiselle eläinlääkärille. En kyseenalaista tämän nyt hoitavan ammattitaitoa, mutta haluan kuulla jonkin muunkin mielipiteen - ja haluan saada koirani terveeksi ennen kuin olen vararikossa. Tämä nykyinen paikka on aika kallis.

Murre on hermostunut. Se vinkuu, asettuu aloilleen vain muutamaksi minuutiksi ja nousee jälleen kulkemaan levottomana nurkasta toiseen. Se pyrkii syliin, mitä se ei tee kuin hyvin harvoin (yleensä silloin kun sitä pelottaa). Koiraparka on epävarma tästä paikasta, ehkä tämä ei edes tuoksu tutulta, vaikka onkin minun kotini. Harmillista.

P.S. Ostin Amy Winehousen levyn, pitkästä aikaa uutta musiikkia. Tykkään tästä!

Lisäys myöhemmin:
Murren silmän sarveiskalvon haava julistettiin parantuneeksi, mutta silmässä on vielä arpikudosta, minkä takia se näyttää harmaalta. Arpikudoksen hoitoon se sai kortisonivoidetta. Mutta: puolisokea (no ei sentään) koirani on lisäksi puolikuuro (jos vähän liioittelen). Se on taas viime aikoina valittanut korviaan, mutta minusta ne eivät ole olleet kovin pahan näköiset, siis eivät kovin tulehtuneet. Jälleen punnittiin ja köykäisiksi todettiin minun eläinlääkintätaitoni: Murren toiseen korvaan on jäänyt pahasta tulehduksesta jälki niin, että se vaikuttaa jo kuuloonkin. Ja toinen korva on nytkin lievästi ja toinen pahasti tulehtunut. Eli korvatippa kuuri myös, näin kevään kunniaksi.