Eilen pidin varsinaiset tuparit. Vappubileethän eivät olleet tuparit vaan Vappu, ja ensi tiistainakaan ei ole virallisesti tuparit vaan Flooran päivän juhlat. Eilen luonani oli uuden kodin kunniaksi lukioaikainen klaani tai jengi tai millä nimellä ikinä tätä isoa, iloista tyttölaumaa kutsuttiinkaan vajaat kymmenen vuotta sitten. Turun vuosinani etäännyin porukasta paljon, mutta Jyväskylään palattuani on ollut mukava nähdä silloin tällöin. Ja oli hurjan kivaa saada heidät melkein kaikki oman kattoni alle ja pöydän ääreen.

Näissä tupareissa tarjosin salaattia (kolmea salaattia, avokadoa ja porkkanaa, vieressä lisäksi paahdettua sipulia ja salaatinkastiketta) sekä pikkupiiraita. Kasvispiiraissa oli tomaatteja (tuoretta ja aurinkokuivattua) ja mozzarellaa, lihaversioissa (luomu-)meetwurstia, suolakurkkua ja paprikaa sekä vähän juustoraastetta. Lisäksi oli suklaa-kirsikkakakkua.

Tänään sunnuntaina aurinko hellii taas. Kävin pyöräilemässä järven ympäri, ja vesi aaltoili todella elävänä ja aivan tumman sinisenä. Järvi tuoksui kesälle. Jossain Ainolan ja Ylistönrinteen välillä lenkkipolku oli täynnä pieniä hyönteisiä, jotka tunkivat suuhun ja nenään. En onneksi niellyt yhtään - tai en ainakaan huomannut. Sisko sai pari päivää sitten hyttysen suuhunsa, mikä oli ikävää kasvissyöjälle. Siihen suuntaan minäkin olen ajatellut ruokavaliotani siirtää (siis kasvissyöjäksi, ei hyttysiin), joten hyvä että vältin hyönteiset tällä kertaa.