Muuttaminen ihastuttavien ulkoilumaastojen viereen on vähitellen herättänyt jälleen lenkkeilijän minussa. Tai sanotaanko, että sisäinen hölkkääjäni raottelee varovasti silmiään vuoden kestäneen sairasloman ja sikeän unen jäljiltä. En ole ottanut juoksuaskeltakaan viimekesäisen selkäkivun jälkeen.

Halu kokeilla taas juoksemista (tai hidasta hölkkää minun tapauksessani) on herännyt, mutta ennen uutta yritystä tarvitsin kunnon juoksukengät. Käytin hyväkseni alennusmyyntejä sekä asumistani siskon luona tällä viikolla ja uskaltauduin urheilukauppaan. En tiedä miksi ihmeessä, mutta pelkäsin ja jännitin kenkien ostamista ihan kamalasti. Yhtään järkevää syytä en sille keksi, mutta teki mieli paeta kaupasta jo ovella, vaikka kuivaharjoittelin etukäteen. Siksi sisko oli mukana, tuomassa turvaa.

Ja hyvin ostosreissu meni. Sain myyjän avulla ostettua juoksemiseen tarkoitetut, hyvät kengät, jotka vieläpä olivat aika hyvässä alennuksessa. Uudet kengät luovat uskoa siihen, että vielä jonain aamuna saan itseni lenkille. Suora lainaus Ee:ltä: "Jos juoksukenkien nimi on Air Pegasos, ne on varmasti tehty halkomaan ilmaa ja luomaan samalla kauniita ajatuksia." Sitä tunnetta odotan alkavalta viikolta.

Ennen kuin ryhdyn urheilemaan, aion kuitenkin viettää kulttuuriviikonlopun ja unohtaa hetkeksi työt - niin arkiston kuin työllistymiskyselynkin. Kierrän kesäfestivaaleja: tänä iltana Jyväskylän Kesässä soi Maarit Hurmerinta ja Sound Quartet, huomenna Joutsan Joutopäivillä Jukka Perko, Severi Pyysalo ja Teemu Viinikainen -kolmikko ja Maan korvessa -konsertti. Valitettavasti missaan Elinan esityksen samoilla festareilla lauantaina päivällä, harmi, mutta en ehdi siihen mennessä Joutsaan! Sunnuntaina tekisi mieli vähän luontomatkailla, mutta se riippuu voimista - ja ehkä vähän myös säästä.