Heräsin tänään klo 5.40. Lähdin ajamaan Turusta Loimaalle jo 6.30 jotta ehdin kampaajan tuoliin puoli kahdeksaksi. Kannatti, sillä kampaaja oli ihanan mukava ja asiansa osaava - ja useamman kympin halvempi kuin kampaajat Turussa.

Helmikuusta asti hiukseni ovat olleet lyhyet ilman sen kummempia kommervenkkejä. Siskoni on leikannut niitä aina välillä ja ne ovat sillä tavoin pysyneet kuosissa. Olen värjännyt hiuksiani viimeksi keväällä, sillä sain päähäni kasvattaa esiin pian kymmenen vuotta kadoksissa olleen oman hiusvärini.

Lähelläni olevat ihmiset ovat koko kesän ajan saaneet kuulla haaveilemastani muutoksesta: värillisiä raitoja hiuksiin. Päädyin lopulta siniseen. Kampaaja leikkasi hiukseni vähän ryhdikkäämpään malliin, entistä enemmän geometriaa ja tasapainoinen idea. Ja sekaan laitettiin kaksi sinistä raitaa. Niiden kohdalta hiukset piti ensin vaalentaa ja sitten värjätä. Koska tavoitteena ei ollut aivan sähköinen suomensininen, ei vaalennuksen annettu vaikuttaa platinablondiin saakka. Sinisistä raidoista tuli siis melko tummat, varsinkin hiusten latvaosista, missä vanhoja värejä on vielä jäljellä. Paikoitellen ja sopivassa valossa sininen näyttää jopa turhan tummalta, vähän ruskealta. Sille ei voi mitään, se johtuu siis hiusteni sekavasta väristä: latvat vanhoissa jämäväreissä, juuret oman väriset. Raidat ovat joko sekaisin ruskean tukan seassa tai kahtena isona raitana, riippuen siitä miten kampaan. Sininen väri sekoittuu ruskeaan juuri niin kuin toivoin, se ei siis erotu kovin helposti.

En ole tippaakaan punk, en hae sinisillä raidoilla sellaista rajojen rikkomista. Halusin vain piristää itseäni, etten vallan hautaudu jakkupukutyyliin. Vähän jotain muuta, vähän jotain erilaista ja rohkeampaa. Edes jotain pientä persoonallisuutta... :) Jotain, joka kertoo minusta enemmän kuin tasaisen maantieruskea tukka.

Väriraitojen ongelma on, etteivät ne kestä hiuksissa yhtä hyvin kuin tavalliset raidat. Se, että vaalennuksen ei annettu viedä ihan kaikkea pigmenttiä raitojen kohdalta, voi auttaa asiaa, sillä sininen tarttuu juuri pigmenttiin. Elättelen siis toivoa. Voi kuitenkin olla, että siniseni haalistuu muutamassa pesussa harmaaksi. Sille ei sitten voi mitään, mutta koska tämä käsittely ei siis ole mikään pitkäkestoinen, en halunnut maksaa siitä kovin paljoa. Siksi tulin Loimaalle ja kävin kampaajalla ennen töitten alkua - aikainen herääminen kannatti ehdottomasti!