Haa, työt alkoivat suorastaan vauhdikkaasti heti juhannuksen jälkeen. Työpaikalla järjestettiin palo- ja pelastusharjoitus. Paikallinen palopäällikkö kertoi ensin teoriassa, mitä pitää tehdä jos tulipalovaaraa on tai liekkejä näkyy. Sitten pääsimme ihan itse kokeilemaan sammuttamista sekä peitteellä että nestesammuttimella.

Osa porukasta oli harjoitellut ennenkin, mutta minulle keikka oli ensimmäinen. Se oli suorastaan jännittävää! Erityisesti sammutuspeiton käyttäminen oli pelottavampaa kuin miltä se etäältä näytti. Piti mennä niin lähelle tulta, että itsesuojeluvaisto heräsi ja teki lähinnä mieli juosta pois, paeta. Mutta sammuksiin sen kuitenkin sain, hyvä minä.

Ihan kokonaan toinen asia on, miten nuo harjoitellut taidot onnistuisivat ihan oikeassa vaaratilanteessa. Pelästys voisi olla liian kova, että osaisi Pelastaa, Sammuttaa, Hälyyttää, Rajoittaa ja Opastaa rauhallisesti ja hillitysti ja mieli tyynenä. Mutta jotain kuitenkin toivottavasti (!) jää takaraivoon, toivottavasti ainakin. Tosin parasta on toivoa, ettei näitä taitoja tarvita koskaan...

Hassua palo- ja pelastusharjoituksessa oli palomiesten suuri määrä. Teoriaosuuden veti palopäällikkö ja sama mies ohjeisti meitä sammutusharjoituksiin. Lisäksi paikalla oli ainakin viisi (tai kuusi tai seitsemän) miestä avustamassa - eli oikeastaan he vain seisoskelivat ja katselivat, kun harjoittelimme sammutusta. Mahtoi olla hauskaa, heh! :)