Ah miten itseensä tyytyväinen olo täyttää aina äänestämisen jälkeen. Ihan kuin olisin tehnyt suurenkin urotyön, pelastanut tämän valtakunnan ja parhaassa tapauksessa koko maailman. Ja kaikki tämän supersankarin tyyneydellä ja vähäisillä ponnistuksilla: vain kirjoittamalla numeron äänestyslipukkeeseen.

En voi sille mitään, minusta tilanteessa on aina jotain juhlavaa. Äänestyspaikkani oli koulu, ja ajattelin sinne kävellessäni kuinka kaikkia niitä sinne kulkevia ihmisiä (sinne tosiaan meni ihmisiä niin, että äänestyspaikan suunnasta ei voinut erehtyä vaikka en koulua ennestään tiennytkään) yhdisti sama asia, sama tehtävä ja tunne siitä, että asia on tärkeä. Tai ainakin toivoin niin, enhän minä ihmisten motiiveista tiedä. Äänestyspaikalla tuli kansallisromanttinen tunne, ajatukset kulkivat Punaisesta viivasta (hävettää - en ole lukenut) Taivas sinivalkoinen -tv-sarjan äänestyskohtaukseen.

Laiskuus iski, enkä jaksanut kävellä keskustaan asti vaalikahville, vaan ostin koululla kahviota pitäneiltä seiskaluokkalaisilta pullaa ja tulin kotiin juhlistamaan tätä suurta hetkeäni. Vähän kuivakkaita vain nämä pullat, harmi. Ei se mitään, teen illalla pannukakkua yksityisiin vaalivalvojaisiini ja syön sitä jäätelön kanssa. Jäätelöä erityistilanteen vuoksi ja myös siksi, että olen parin päivän ajan haaveillut, miten kylmä jäätelö viilentää tällä kertaa syvällä suussa olevaa aftaa... :) Terveysvaikutteista herkuttelua.

Hyvää vaalipäivää kaikille! Erityisonnittelut niille lukijoille, jotka ovat äänestäneet!