Mökkiviikonloppu Sulkavalla oli juuri niin rentouttava ja energiaa antava kuin odotin. Oli mukava tavata ystävän vanhemmat ja vierailla kesäpaikassa, josta olin kuullut vuosien varrella paljon. Minut otettiin lämpimästi vastaan (ja tunsin itseni Catherine Morlandiksi vierailulla jossain ystäväperheessä :).

Viikonlopun aikana retkeilimme järvi-Suomen maisemissa. Aurinkoinen päivä teki maisemat huikean kauniiksi ja vedet kirkkaan sinisiksi. Ajeltiin losseilla ja kahviteltiin Majakassa.

Tämä on Telataipaleen kanavalta, jota Museovirasto on kunnostanut.

1751045.jpg

Isäntäperheeni rantasauna on todella kauniilla paikalla ja kyllä, uin myös vaikka vesi ei erityisen lämpimältä tuntunutkaan. Mutta sinne sukelsin - kahdesti!

1751041.jpg

Paistoimme rannassa muurinpohjalettuja. Siitä on vuosia, kun olen edellisen kerran niitä saanut. Maistuivat ihanilta!

1751043.jpg

Ja tietenkin ihailimme myös auringonlaskua ja sen jälkeen noussutta heinäkuun keltaista kuutamoa.

1751065.jpg

Sadepäivänä tutustuimme Sulkavaan, ostimme tiimipaidat (hienot!) ja istuimme ja puhuimme paljon.

Oli rentouttavaa olla paikassa, jossa oli niin hiljaista että minäkin, maalla kasvanut, ihmettelin. Päiväuniin suorastaan kannustettiin, eikä paikallaan pysyminen ja lehden tai kirjan lukeminen ollut väärin tai virhe vaan oikea toimintatapa, hyvin tehty. Voi miten lepäsin! Eivätkä hyttyset syöneet juuri ollenkaan!

Olen siis tehnyt hyvin Suomen kesään perinteisesti kuuluvia asioita. Järvellä soutelu jäi toteuttamatta tällä kertaa, kun vesisade oli niin kovaa toisena päivänä, mutta muuten kotimaanmatkailuviikonloppuni on ollut erittäin laadukas. En keksi montaa parempaa tapaa nauttia Suomesta kesästä - ja elämästä.

Sain viikonlopusta motivaatiota arkistotyöhön, jota taas teen tämän viikon. Jos onnistun olemaan ahkera, olen luvannut itselleni lisää ystävien seuraa ensi viikolla - kenties jopa Turussa.