Tällä kertaa sää suosi minua: koko päivän satoi ja paistoi vuorotellen, mutta illalla kuuropilvet kiersivät meidän pihan ja sain grillailla ja syödä ulkona rauhassa kavereitten kanssa. Alkukesän juhlani ovat olleet melko suuria, siis olen aina kutsunut paljon ihmisiä, mutta nyt onnistuin pitämään kutsuttujen listan kohtuudessa, joten valmistelutkaan eivät menneet hössöttämiseksi, ja astiani riittivät eikä tarvinnut käyttää kertiksiä. Meitä oli vain viisi henkeä, kuudennen työt venyivät harmillisesti niin ettei hän ehtinyt mukaan.

Tykkään suunnitella ja valmistella vieraiden tuloa. Tein aamulla valmiiksi peruna-siemensalaatin ja valmistelin grillitomaatit (linkitetetty ohje eroaa käyttämästäni täytteen puolesta: reseptissäni täytteeseen tuli voimakasta Koskenlaskijaa ja paprikakuutioita valkosipulin ja pippurin lisäksi). Vieraat toivat possupihvejä, vihersalaattia, ihanaa tuoretta leipää ja jälkkärin. Aika onnistunut kokeilu oli myös alkoholiton kesäsangria, jonka ohje löytyi valion keittokirjasta, mutta ei löydy netistä kuin vähän samantapaisena ohjeena.

Ilta viileni niin, että jälkiruoka syötiin sisällä tuoreiden mansikoiden kera. Oli mukavaa istua iltaa ihan rauhassa, vaikka söinkin jälleen ihan liikaa... Aamupalaa ei juuri tänään tarvittu.

Olen monesti miettinyt yltiömäistä kalorienlaskentaa, joka tuntuu olevan arkea hirmu monen tutun elämässä. Kyllähän minäkin murehdin paino-ongelmia ja koetan syödä terveellisesti, olenhan aikani lapsi, mutta samalla haluan kyllä myös nauttia ruoasta ja syödä hyvin. Enkä jaksa olla, jos en syö. En voisi laihduttaa kieltäytymällä jostain tietyistä ruoista, en millään. Herkkuja voi säännöstellä, mutta kyllä minä syön niitäkin. Pidän ruoanlaitosta ja yritän tehdä terveellistä ruokaa, mutta en koskaan opiskellut ruoka-aineiden tarkkoja kaloripitoisuuksia. Enkä edes halua tietää. Niitä tärkeämpää minulle on ruoan eettisyys, joten ostan mieluummin esimerkiksi normaalirasvaista luomujugurttia kuin rasvatonta tavallisesti tuotettua.