Syksyn tuloon on muutamia varmoja merkkejä. Älkää huoliko, tällä kertaa en ala romantisoimaan vihreän värin muutosta, ehei, nyt on kyse ihan konkreettisemmista asioista.

Tänään nimittäin oli posti tuonut ylioppilaskunnan jäsenmaksukaavakkeen. Sen saapuminen on viimeistään muistutus siitä, että olisi pikkuhiljaa aika kääntää ajatukset kohti syksyä ja tulevia opintoja. Kunhan syksy etenee, tulee Kelaltakin kiva pieni muistutuskirje, mutta ensimmäiseksi aina tulee tämä lukukausimaksun maksuohje. Aiemmin se on aina tullut TYY:ltä, mutta tällä kertaa sainkin postia JYY:ltä. Ei sillä että kirjeessä olisi mitään erityistä eroa opinahjon vaihduttua, hyväntekeväisyyskohteet vain vaihtelevat. Ja tosiaan, JYY muistaa opiskelijoita tässä vaiheessa myös opintosuoritusotteella. Tehokas tapa orientoida takaisin opintoihin. Sain siis muistutuksen, että viime talven saldoni Jyväskylän yliopistoon oli 69 opintopistettä. Siis Pistettä - älkää kirkuko kauhusta te kaikki opintoviikoilla vielä opiskelevat. :) Pisteinä se ei ole kovinkaan ihmeellinen summa, mutta onneksi voin puolustautua sillä, että tein gradua samaan aikaan.

Ilmoittaudun siis seuraavan palkkapäivän jälkeen taas perustutkinto-opiskelijaksi. Jatko-opiskelijan statuksen saamiseen voi mennä vielä useita kuukausia, joten totta kai minun kannattaa maksaa jäsenmaksu. Jatko-opiskelijat eivät saa samoja opiskelijaetuuksia, joten ylläpidän opiskelijakorttini tarroja kyllä niin kauan kuin vain mahdollista.