Juuri tämän takia Vuodatus on niin hyvä: minulla oli ongelmia Kuvagallerian kanssa, joten lähetin sähköpostia  ylläpitoon. Ja tadaa - kaikki toimii taas! Ihastuttavaa palvelua minun kaltaiselleni ihmiselle, joka ei itse osaa etsiä syytä ongelmaan.

Joten kun Kuvagalleria taas toimii, saatte nähdä kirjahyllyni vahdin. Lajitteluhattu pitää pystyssä melko vajavaista leffaosastoani kirjahyllyn päällä.

860962.jpg


Ostin tänään kirjakaupasta välineet leikekirjan tekoa varten. Kesätöissäni pääsin päivittämään ja ylläpitämään museon leikekirjaa ja päätin soveltaa samaa arkistointijärjestelmää myös omiin säilöttyihin artikkeleihin, jotka ovat tällä hetkellä vain epämääräisessä mytyssä ylipaksuksi käyneessä kulmalukkokansiossa. Mutta ennen kuin pääsen siihen ihanaan työhön, pitää tehdä tämä suursyyssiivousoperaatio loppuun. Ensin työ, sitten huvi... Voi olla, että leikekirja siirtyy odottamaan seuraavaa vapaata sunnuntaita, sillä tänään minun pitää myös silittää pyykkiä ja leipoa. Illalla tulee ystäviä kylään, ja haluan ojentaa heille muutakin kuin liimaiset ja sanomalehdistä mustuneet sormeni.

Syyssiivoukseeni kuuluu, että järjestän myös korkeaksi kohonneet paperipinot mappeihin ja heitän ylimääräistä tavaraa pois. Siivous on myös sisustusta: teen tästä talvipesästäni viihtyisämmän ja lämpimämmän tuomalla lattialle ison maton. Tähän asti minulla ollut matonluiru on ollut lähinnä "kevyt puistella, mitätön lattialla" -linjaa, mutta se saa nyt mennä keittiöön, jossa ei koko viime talvena ollut mattoa lainkaan. Aion ripustaa yhden taulun seinälle, jos vain löydän kätköistäni nauloja. Eilen tosin päätin jälleen kerran keskustella siskoni kanssa hänen tauluistaan, josko voisin tuoda jotain hänen tekemäänsä seinälleni. Tästä on puhuttu vuosikausia, jokaisen asuntoni kohdalla, mutta aina se on jäänyt toteuttamatta. Taidan olla vähän narsistinen, mutta ottaisin mielelläni seinälleni siskoni tekemän muotokuvan minusta. Sillä vain on hyvä paikka entisessä huoneessani vanhempieni luona, joten ehkä sitä ei voi ottaa tänne. Sen rinnalle haluaisin laittaa siskoni omakuvan, mutta hän ei muistaakseni erityisemmin pidä siitä, joten ehkä hän ei halua, että se on missään esillä. Noh, me näemme viikonloppuna, kysyn sitten. (Ja jos hän lukee tätä, niin voi valmistautua.) Suurin sisustukseen liittyvä muutos oli kuitenkin se, että vein televisioni pois. Pieni esine, mutta olo on jotenkin vapaampi. Sain muutettua järjestystäkin hieman, näissä neliöissä pienikin muutos on riittää uudistumisen tunteeseen.