Olen nyt asunut uudessa kodissani kuukauden, ja rrrakstan sen jokaista nurkkaa. Aamupäivisin aurinko paahtaa ikkunasta sisään, mutta onneksi sain uudet verhot ikkunaan juuri sopivasti ennen kuin kesä nyt tuli, joten paahteen välissä on edes yksi siivilä. Aamuisin katson uuden verhoni läpi hohtavaa aurinkoa, enkä tiedä mikä vielä voisi olla paremmin.

Vieläkään en ole kyllästynyt tiskaamiseen. Keittiön pinnat ja kuivauskaappi ovat niin hyväkuntoisia ja uudenkarheita vieläkin, vaikka talo on jo hurjat neljä vuotta vanha. En ole koskaan ennen asunut näin uudessa kodissa, siksi nautin pienistä yksityiskohdista, kuten hyvästä tiskipöydästä. Ja keittiön työtasoista ja runsaasta kaappitilasta. Vessa on ihana ja vaaleanpunainen. Varsinainen huoneeni onkin sitten vihreä - lempivärilläni sisustaminen on sekin ollut haave, jonka sain nyt toteutettua.

Siivoaminen ei vieläkään ole lempipuuhiani, mutta täällä sekin on tuhat kertaa helpompaa ja nopeampaa kuin edellisessä kodissa. Asiaan voi vaikuttaa se, että ostin muuton aikaan elämäni ensimmäisen mopin. Tähän asti olen kontannut luutulla lattiani siitä asti, kun vuoden 1999 alussa muutin pois kotoa. Ehkä oli jo aika sijoittaa moppiin, sillä se tuo kyllä siivoamiseen ihan toisenlaisen luksustason.

Huoneeni seinä on vielä valkoinen ja tyhjä, sillä sisustustaulut puuttuvat. En vielä tiedä, millaiset taulut seinälle hankin. Uskon vakaasti, että tunnistan ne, kunhan näen ne kaupassa. Sehän voisi tapahtua vaikka Ateenassa kesäkuussa. Harjun Paperissa olen jo ollut lähellä sitä tunnistamistunnetta.

Sellaiseen kotiin, jossa viihtyy, on mukava kutsua vieraita. Vappujuhlat olivat ensimmäiset isommat juhlat, mutta tuparit ovat vasta tulossa. Oikeastaan niitä on tavallaan tulossa kahdet, tosin aion naamioida jälkimmäiset juhlat ainakin osittain joksikin muuksi. Tupaantuliaisissa tuodaan usein lahjoja, enkä minä välttämättä juuri nyt kaipaa lisää tavaraa. Mutta juhlia on ihana järjestää, ja vieraita on ihanaa kestitä. Nyt, kun taloyhtiön grillipaikka on todettu loistavaksi, tulen varmasti kutsumaan ystäviä kylään monta kertaa kesän aikana.