Olen huomannut olevani hidas uimari. Minut ohittaa yleensä melkein ne kelluvat papatkin, sen verran verkkaisesti kiskon eteenpäin. Mutta menen kuitenkin. Vasta parilla viimeisimmällä uintireissulla olen päässyt ohittelun makuun, kun altaaseen on erehtynyt joku vielä minuakin amatöörimpi räpiköijä. Tai no, eihän vauhti pääasia ole tässä lajissa, ihan hyvinhän uinti tuntuu lihaksissa vaikka vauhti olisikin hitaanlainen. Sillä minä aina lohdutan itseäni, kun muut ohittelevat. :) Onneksi en ole kauhean kilpailuhenkinen niin että ryhtyisin kiskomaan vauhdilla vain vauhdin takia, itseni kipeäksi vain saisin sillä tavalla. Mieluummin keskityn harjoittelemaan kunnon potkuja vähän hitaammalla vauhdilla, kun kuitenkin tunnen koko ajan urheilevani.

Tänään vain hermostuin hiukan, kun altaaseen tuli niin paljon väkeä. Pitäisi jaksaa kiskoa itsensä sängystä ylös puoli seitsemältä, niin olisin uimahallissa jo puoli kasilta. Silloin ehtisi uida rauhassa ennen puoli yhdeksän ruuhkaa. Tänään kuntouimareille varattu leveämpi rata oli niin täysi, että teki mieli alkaa huutamaan. Erityistä hermostumista aiheutti eräs pariskunta, joka näytti tulleen enemmänkin flirttailemaan kuin urheilemaan. He uivat rinnakkain verkkaista tahtia koko ajan jutellen ja veivät hurjasti tilaa. Heistä ei päässyt ohi, koska väkeä tuli koko ajan vastaankin. Suutuin ja lähdin pois - vastuullinen aikuinen olisi tietysti huomauttanut tälle saksalaisparille asiasta, selittänyt kuntouimareiden osaston käyttäytymissäännöt, mutta minä olin rakentava ja lähdin kiukkuisena menemään. :)

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta viime aikoina selkäni ei ole enää tullut kipeäksi uinnista. Aluksi kai uin jotenkin tosi kummassa asennossa, kun ristiselkäni tuli aina tosi kipeäksi. Nyt olen siis oppinut paremman uintiasennon tai sitten selkäni on vahvistunut - kumpi tahansa kuulostaa hyvältä. Tänään ei myöskään viime aikoina uinnista kipeytynyt olkapääni oireillut ollenkaan, nyt monta tuntia jälkeenpäin sitä särkee vähän, mutta vain hyvin vähän verrattuna aikaisempiin kipuiluihin.

Uimahallissa on kaksi saunaa, isompi ja pienempi. Mummot harmittelivat tänään isomman saunan lauteilla, etteivät olleet mahtuneet pikkusaunaan, siellä kun kuulema on tiistaisin aina niin hyvät jutut. Nytkin ilmeisesti nauru kaikui kauaksi. Toinen näistä mummoista oli kuulema joskus jäänyt pikkusaunan ovensuuhun seisomaan ihan vain niiden juttujen takia, vaikka ovella seisominen saunassa ei muuten olekaan herkkua. :) Alkoi ihan kiinnostaa, täytyy varmaan seuraavan kerran mennä itsekin sinne pikkusaunaan kuuntelemaan tiistaikerhon turinointia. Tutkimusmateriaalia! Näen jo otsikon: "Heitänkö lisää löylyä vai vieläkö juttua tulee? Folkloristinen tutkimus eläkeläisten tarinoista uimahallin saunan lauteilla"