En minä tiedä mikä se sana on, jolla kuvataan aineen paksuutta tai raskautta tai painavuutta, mutta tiheys kuulostaa pätevältä. Tänä aamuna uimahallin vesi oli tiheämpää kuin koskaan. Ikinä ei ole tuntunut näin raskaalta ensimmäisestä vedosta viimeiseen. Aivan kuin vesi olisi työntänyt vastaan jokaista vetoani. Missään vaiheessa ei tullut sellaista kala vedessä -flowtunnetta, vaan uin koko retken kuin raskaassa siirapissa. Se saattoi johtua siitä, että edellisestä uinnista on taas vierähtänyt aikaa, tai sitten siitä, että on vähän kipiä olo. Kurkkuun sattuu ja eilenkin oli pökerö olo, tosin silloin laitoin sen vain krapulan piikkiin.

Johtui veden yhtäkkiä lisääntynyt tiheys mistä tahansa, niin tämän aamun uinti oli silti tehokas. Huolimatta jokaisen vedon raskaudesta kilometri tuli täyteen nopeammin kuin koskaan. Minusta tuntui koko ajan, etten etene yhtään minnekään, uin vesijuoksuvauhtia, mutta ilmeisesti en sitten kuitenkaan. Tosin en kyllä jaksanut kuin pisaran sen kilometrin yli, olin ihan poikki jo siinä vaiheessa.

Uimahallissa oli tänä aamuna hirmu paljon ihmisiä. Viereisellä radalla oli iso joukko jotain ammattiuimareita, vesi roiskui vain päälle kun ohitse mentiin perhosta tai vaparia tai ihan mitä vaan, kunhan mentiin kovaa.