Perjantaina muutettiin Ee, lauantaina ja sunnuntaina olin kotonakotona auttamassa ison juhlan järjestämisessä  - kädet haisevat vieläkin lohikeitolle, iu. Olin aika poikki eilen tullessani Helsinkiin, joten tänä aamuna pääsin arkistoon vasta kymmeneltä. Hiukan tökki töihin tarttuminen, mutta sitten tein energisen päätöksen työn edistymisestä. Tarkoitukseni on olla heinäkuussa kaksi tai kolme viikkoa täällä, ja päätin yrittää saada tämän Museoviraston osuuden siihen mennessä valmiiksi. Se on kunnianhimoinen tavoite, mutta jos olen ahkera niin se voi onnistua.

Valitettavasti ensimmäinen päivä tästä viikosta ei ole ollut erityisen sujuva. Pari tuntia jaksoin hyvällä menolla, sitten kävin syömässä eväitä viereisessä puistossa. Lounaan jälkeen nukahdin taas nojalleni koneen ääreen iltapäivällä. Väsytti aivan liikaa, silmät eivät vain pysyneet auki. Vartin torkkujen jälkeen uni kaikkosi, ja työ eteni taas jonkin aikaa ihan sujuvasti kunnes kyllästyin. Ajatukset vain alkoivat harhailla monta kertaa ja huomasin, etten tee työtäni huolella.

Yritän kovasti muistaa miksi olen täällä ja miksi on tärkeää saada tämä nyt etenemään sujuvasti. On vielä muitakin arkistoja käymättä, joten olisi hyvä saada edes tämä nyt vähitellen valmiiksi. Haluan edetä työssäni, muuten menee motivaatio. Lisäksi elokuussa on vielä tulossa eräskin kesäseminaari, jonka esitelmää pitäisi samalla miettiä tässä samalla ja katsoa aineistoa sillä silmällä.

Arkisto sulkeutuu pian tältä päivältä, samoin arkistossa istuva väsynyt tohtorikoulutettava sulkee kohta koneensa ja lähtee jatkamaan työpäiväänsä vielä yhdellä työllistymiskyselyyn liittyvällä haastattelulla. Huomenna uusi energia, uusi Hermione-ahkeruus ja työ etenee enemmän kuin tänään. Jokohan K-kirjaimella alkavat nimet olisi huomenna käyty läpi? Täytyy olla, vähintään. Reipastumista nyt!