Löysin eilen unelmieni kengät talvea varten. Viimetalvinen taistelu jalkaongelmien kanssa sai minut päättämään, että tänä vuonna ostan sellaiset talvikengät, jotka kestävät kauan ja ovat ehdottoman hyvät jalassa. Kun sellaisia kenkiä etsii, katse kääntyy helposti El Naturalista -kenkiin. Löysin sieltä ihanat talvisaappaat, vähän sirommat kuin ne perinteiset sammakkosarjan kangasvartiset talvikengät, mutta kuitenkin nahkaiset ja nahan näköiset. Ainoa mitä mietin enää on niiden ruskea väri Periaatteessa tarvitsisin mustat kengät. Nuo kyllä sopivat hienosti farkkujen ja hameiden kanssa, mutta entä jos tulee joku fiinimpi tilaisuus? No, jos tulee joku, jonne ei noita voi laittaa, niin onhan minulla vielä viimetalviset mustat halpissaappaani, joilla kävelee pieniä matkoja. Korko on melkein irti ja toisen niistä pohjassa on reikä, mutta eivätköhän ne kestä sen verran kuin tulen niitä tarvitsemaan. Ja jos on pakko, niin voinhan viedä ne suutariin (vielä kerran). Nyt kuitenkin haluan ostaa kengät vähän muillakin kuin ulkonäköperusteilla. :) Tämän läksyn opin viime talven epäonnistuneiden kenkähankintojen jälkeen ja niinpä säästin kesälomapalkastani rahaa talvikengät mielessäni. Niihin säästöni sitten kuluvatkin, jee.

Löytämäni kengät olivat viimeisen minun kokoani joten jätin ne varaukseen. Sitten vain kävi niin, että eilinen tyttöjen koti-ilta parhaiden ystävieni kanssa vähän venähti ja nyt on ihan kevyesti tukka kipiä. En suoraan sanottuna jaksaisi nyt lähteä kaupunkiin, vaan haluaisin jäädä kotiin lukemaan ystäväni aviomieheltä lainaamiani Sandman -sarjakuvia.

Verhojen raosta kuitenkin näkyy sen verran kirkas syyspäivä, että ehkäpä pieni pyöräily keskustaan on vain hyvä idea. Sitä paitsi pyöräilykypäräni on rikki, halki ihan kunnolla. Pakko ostaa uusi, enkä eilisellä kierroksellani vielä löytänyt. Urheiluliikkeissä on pyöräilysesonki jo ohi: "Tässä on kaikki mitä meillä on jäljellä!" oli myyjien virsi eilen samalla kun osoittivat muutamaa kappaletta ihan kamalan näköisiä kypäriä. Kypärä on sen verran kallis ja pitkäikäinen ostos, että haluan sellaisen josta pidän. Menen siis pyöräliikkeisiin tänään, heillä on varmaan valikoimaa vähän paremmin.

Jos käyn reippaasti, niin ehdin vielä hyvin lukemaan Sandmaneja kotiin...