Vaikka vaalituloksen takia en varsinaisesti riemusta repeä, on tuloksesta löydettävissä kuitenkin jotain positiivista: keskisuomalaiset äänestäjät heittivät eduskunnasta ulos pari vanhaa partaa ja valitsivat tilalle nuoria tai nuorehkoja :) naisia. Maakunnan kymmenestä edustajasta on nyt puolet naisia - ja se on ilahduttavan tasa-arvoinen tulos verrattuna eduskunnan kokonaiskokoonpanoon, josta naisia on 84 edustajaa. Sekin luku oli nouseva, mikä on hieno juttu.

Minna Canthin päivä on tasa-arvon päivä. Tässä kohdin itse kukin voi tarkistaa vaikkapa Kuopion museon sivuilta, kuka se Canth oikeastaan olikaan ja mitä hän teki, varsinkin kun on hänen juhlavuotensa. Jyväskylässä on aika kaunis Minna Canthin patsas kaupunginteatterin edessä Kirkkopuistossa. (Kuva Minna Canth-sivuilta.)  Kuopiota kai hänen omana kaupunkinaan pidetään, vaikka Jyväskyläkin on koettanut häntä omia, sillä hän opiskeli ja aloitteli kirjailijanuraansa täällä asuessaan.

pjkyla.jpg

Tänään lähden ajamaan Turkuun. Riemuitsin viime viikolla keväästä ja ihanasta ajosäästä. Ei olisi pitänyt, tänään on sitten kauhea räntäsade ja kurja ajokeli. En aja talvisin autoa liukkauskammoni vuoksi, joten tämä sohjosää ei oikein saa minua iloiseksi. Onneksi päätiet ovat sulia ja hyviä ajettavia. Palaan kotiin keskiviikkoiltana.