Olin eilen ystävieni kanssa Jazz Barissa - eikun Popparissa, hitti että on vaikea muistaa uutta nimeä - kuuntelemassa Sami Saari Trioa. Edellisen kerran olin samassa paikassa (silloin ihan vain vanhaan tapaan Jazzissa) Sami Saaren keikalla kesällä 2005. Siitä reissusta kannan vieläkin lompakossani artistin nimikirjoitusta muistona koko sen kesän hauskimmasta illasta ja ehkä yhdestä parhaista keikoista, missä olen ollut.

Eilen Popparissa (minä opin tämän nimen vielä!) ei ollut niin paljon väkeä kuin odotin, mutta kyllä tanssilattia täyttyi aika nopeasti. Oli ihanaa vain tanssia ja nauttia musiikista, antaa rytmin mennä jalkoihin ja nauraa onnesta, unohtaa kaikki harmit ja huolet. Ja juoda kokista niin, ettei seuraavan aamun heräämisestäkään tarvinnut huolehtia.

973831.jpg (Olen pahoillani kuvan epätarkkuudesta, huono sihti. Taustalla näkyy kuitenkin, jos tarkkaan katsoo, vanhat Jazz Barin kyltit, niitä ei ole poistettu vielä, vaikka uusi Poppari-kyltti on vieressä. Jazz tämä on ihmisten puheissa varmaan vielä pitkään.)

Sami Saari on uskomaton tyyppi. Pieni, kitaraansa keskittyessään vähän apinan näköinen mies, jolla on vahva vaatemaku ja siis aina hyvä tyyli, aina persoonallisen näköisesti puettu. Pienestä koostaan huolimatta hänen karismansa on jättimäinen, hän saa aina fiilikset nousemaan kattoon. Trio soitti eilen yli puolitoista tuntia, olisikohan ollut tunti ja 45 min, kaksi pitkää encorea hyvän keikan päätteeksi, yleisö ei vain päästänyt heitä pois. Sami Saari osaa ottaa yleisönsä.

Edellisellä keikalla Thaimaan tsunamikatastrofi oli vielä vähän tuoreempi juttu, eikä ollut erityisen yllättävää, että Sami soitti silloin Aki Sirkesalon kappaleen. Mutta eilen kävi ilmi, että hänellä on tapana soittaa yksi Sirkesalon biisi joka keikalla ystävänsä muistoksi.

Kotimatkalla kuuntelin taas vaihteeksi Kentiä ja mietin, miten oikeassa Jocke Berg onkaan laulaessaan FF:n kertsissä "... snart  kommer regnet som en våg / och sköljer bort / allt som inte är musiken ..." Jotenkin tuntuu, että musiikki on aina täällä, musiikki auttaa aina.