919530.jpg

Kiitollisena otan vastaan Olipa kerran antaman Schmooze- eli Muutsi -palkinnon. Olen yllättynyt mutta tietenkin hurjan iloinen, että blogini on lukijalleen niin suuri ilon aihe, että hän halusi sen palkita.

Mietin pitkään ja hartaasti, miten laittaisin palkintoa eteenpäin, niin että olisin kuitenkin oikeudenmukainen ja reilu. Monet niistä blogeista, joita luen säännöllisesti ja jotka ovat mielenkiintoisia ja tarttuvia, ovat jo palkinnon saaneet. Eivät kuitenkaan kaikki. Narratiiveja -blogi ilahduttaa minua jatkuvasti hyvin valituilla aiheillaan ja kirjoitustyylillään, joka on osuvaa, hauskaa ja siitä huolimatta (vai ehkä juuri siksi?) myös kaunista ja sujuvaa suomen kieltä, kauneinta kieltä maailmassa. Narratiivin jutut eivät ole vain sitä tavallisinta "mitä tein tänään" -päiväkirjaa, vaan blogissa huomioidaan päiviemme arkisempiakin asioita. Kulttuurijuttujen kommentoijana tämäkin blogi on mainio, asiantunteva ja tarkkasilmäinen.

Miksi en siis ojentaisi palkintoa blogille, joka selvästi sellaisen ansaitsee? Niinpä otan riskin, valmistaudun korruptiosyytöksiin ja lahjontaepäilyihin, olen valmis kestämään kaikki vihjailut kissan hännän nostajasta ja annan palkinnon Ee:lle - joka on isosiskoni ja läheisin ihmiseni.