Auts.

Omistan aika huonot urheilukengät. En ole hankkinut parempia, koska juoksen (tai no, hölkkään, laahustan eteenpäin, miten vain sitä haluaa kuvailla) niin harvoin, ettei kalliisiin juoksukenkiin sijoittaminen ole ollut minusta tarpeellista. Nykyisillä kengilläni en ole voinut juosta kuin pehmeällä alustalla, asvaltilla ne aiheuttavat niin kovan tärinän, että selkäni kipeytyy aika pahasti.

Tarkoitukseni oli, että tänä kesänä, kun asun Samppalinnan urheilupuiston vieressä, käyn siellä aina silloin tällöin juoksemassa, sillä urkkapuiston lenkki on hiekkapohjainen. Toistaiseksi suunnitelma on toteutunut vain kahdesti, ja ilmeisesti niistäkin se toinen kerta oli liikaa. Kävin lenkillä tiistaina, nyt on torstai. Selkäni tuli kipeäksi eilen, kipu on pahentunut tänään. Istuminen sattuu, käveleminen sattuu, yhtään juoksuaskelta en voi ottaa tai tehdä mitään selkää tärähdyttävää. Kurja olo.

Kipu menee vielä ohi, se on selvä, selkäni tarvitsee vain lepoa ja rauhaa. Harmittaa vain aika kovasti se, että ilmeisesti en voi juosta lainkaan koko kesänä. Ja kuitenkin satunnainen lenkkeily on ollut ainoa liikuntamuoto, josta olen pitänyt... Pitänee sitten vain kävellä, vaikka se ei tunnukaan samalta. Ehkä hankin kävelysauvat!

Olin ajatellut, että kesän palkallani ostaisin kunnolliset juoksukengät, etenkin jos lenkkeilyinnostus "jää päälle" ja haluan jatkaa sitä syksyllä Jyväskylässäkin. Nyt on kuitenkin niin, että ainakaan kesäkuun palkastani ei jää käteen niin paljoa, että sillä saisi kengät. Ehkä sitten myöhemmin, vaikka pahoin pelkään, ettei minulla ole tänäkään kesänä varaa kunnon juoksukenkiin.

Selkäsärky on niin kova, että se kyllä peittoaa juoksemisesta saadun nautinnon eli ehdoin tahdoin en kyllä lenkille lähde, kun seurauksena on näin kova kipu.