Työhuoneessani alkaa verkko toimia tänään kunhan ehtivät sen asian hoitaa. Siinä vaiheessa minä en enää ehdi siellä istumaan, mutta nautinpahan internetin ihmeellisyydestä sitten ensi viikolla. Toistaiseksi hoidan nettijuttuja yleisillä koneilla kirjastolla. Minusta on aina vähän kiusallista mennä pyytämään apua atk-jutuissa, kun pelkään etten ymmärrä avustajan puheesta montaakaan sanaa. Tämä oli oikein ystävällinen herrasmies, en usko pelkääväni tuota atk-tukihuonetta jatkossakaan.

Apuraharumba alkaa taas hiipiä päälle. Tai oikeammin vyöryä. Iuh, en pidä tästä hakemisesta yhtään, silti sitä on tehtävä. Kolme hakemusta nyt lyhyen ajan sisällä, ehkä neljäskin kunhan vähän taustakyselen. Ikävä kyllä monet nyt haussa olevat rahat ratkeavat vasta toukokuussa. Olen budjetoinut eläväni nykyisellä rahalla huhtikuuhun asti, joten toukokuu näyttää tällä hetkellä hiukan nälkäiseltä. Mutta enköhän keksi jotain, aina asiat jotenkin ovat järjestyneet kun jaksaa olla aktiivinen.

Eilen ihana rentoutus: ystäväni kutsui minut vanhempiensa luo saunaan. En ole varsinaisesti saunaihminen, mutta kyllä se teki hyvää. Viimeksi olinkin saunonut joululomalla. Kotiin tullessa oli täydellisen raukea olo.

Tänään iltapäivällä tiedossa mukavaa: yksi ohjaajani on saanut laitokseltamme dosentuurin ja sitä juhlistetaan työpäivän päätteeksi Sohwilla. Onneksi en ole tipattomalla.

Ja Annu on tulossa tänne vielä tammikuussa - siitä on hyvä mieli!

P.S. Pesin eilen hammasmukini. Vähän yökjuttu kirjoitettavaksi julkisesti luettavaksi, mutta suosittelen hammasmukin pesemistä tarpeeksi usein ihan jokaiseen talouteen. Vielä tänä aamuna jaksoin ihmetellä sen valkoisuutta. Edellisestä pesusta oli vähän liian kauan aikaa.