Jyrkin ja Yrjön päivän vastaista yötä on kansanperinteessä kutsuttu huutoyöksi. Jyrin päivä 23.4. on ollut karjan uloslaskupäivä, joten edellisenä yönä on pitänyt karkottaa sudet ja pahat henget pois laitumilta. Nefa-Jyväskylä jatkaa tätä perinnettä (koska Jyväskylä on niin periferiaa, että sudet pitää erikseen karkottaa), ja huutoyö on yksi yhdistyksen vuotuisjuhlia.

Niinpä tänäkin iltana kokoonnuimme Villa Ranan Kivijalkaan keräämään yhdessä rohkeutta susien kohtaamiseen. Kun ilta alkoi hämärtyä, lähdimme Kivijalasta kohti Harjua huutaen yhdessä vanhoja loitsuja, jotka takaavat sen, että kaupunkimme saa jälleen viettää sudettoman kesän. Huutoa säestimme helistimillä ja peltiastioita kilkuttamalla.

Esimerkiksi:

"Pyhä Jyrki syöttäjä, pane hukat kiinni, pane karhut kiinni rautaisilla rahkehilla, vaskisilla vantehilla, seipääseen selin, itsehensä elin."

ja

"Pane Yrjö koiras kiinni, älä laske laitumelle."

Ensimmäinen Huutoyöni oli hauskempi kuin osasin odottaakaan. Aikaisemmissa opinnoissani olen löytänyt itseni mm. kömpimässä keskellä pilkkopimeää Ruissaloa musta viitta päälläni laulaen Travisin Flowers in the Window. Niin että tässä oli sentään jokin funktio. :) Eipähän hyöki sudet päälle lähiaikoina.