Ilmeisesti olin käyttänyt kaikki hyvän juhlasään pisteeni jo vappuna, sillä  Flooran Päivän Juhlat vietettiin eilen kurjassa säässä. Olin kutsunut enemmän vieraita kuin kuvittelin kotiini sopivan, koska grillipaikalla kyllä on tilaa. Sää oli vain niin ikävä, että grillasimme ruoat ulkona ja söimme kuitenkin sisällä. Näemmä uuteen kotiini mahtuu hyvin 15 henkeäkin syömään ja juhlimaan. Naapuriparat sitä puheensorinaa.

Flooran Päivän Juhlat olivat vähän niinkuin tuparit laitoksen väelle, ja samalla myös tilaisuus juhlia kevään viimeistä tutkijaseminaaria, jossa käsiteltiin minunkin paperini (iiks! elossa ollaan!). Tein massoittain ruokaa: sekavartaita, mango-taboullehia, salaattia, sipulipiiraan, perunasipulinyyttejä ja perhe-etuna leipäjuustoa. Vieraani toivat ihanaa purjo-sienipiirasta, kahta erilaista vastaleivottua täytettyä leipää, joista onnistuin piilottamaan pienen kulman itseäni varten täksi päiväksi, kaksi maukasta jälkiruokapiirakkaa ja vieläpä pöydässä oli upean makuinen, iso valkohomejuustokiekko, joka katosi nopeasti parempiin suihin. Ja jälleen kuohuviiniä ja vissyvettä ja jos jonkinlaista juomaa. Ihmiset söivät ja söivät ja söivät ja silti ruokaa jäi.

Jossain vaiheessa iltaa pysähdyin huoneeni ovelle, seisoin hiljaa ja kuuntelin ja katselin muutaman hetken. En voinut olla hymyilemättä: puheen määrästä päätellen ihmisillä tuntui olevan hauskaa.

Hyvistä juhlista seurasi hyvin nukuttu yö ja ihania unia, sitten tuli työpäivä, jonka aikana koin onnistumisen elämyksiä ja tein konkreettisia asioita, ja lopuksi vielä aitoa, aikuismaista verkostoitumista illalla. Itsetyytyväisyyden määrä alkaa olla tällä hetkellä pelottavan suuri. :)